Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

29földnapjaFaültetéssel, tavaszi nagytakarítással, túrákkal és számos más „zöld” programmal ünnepelték pénteken országszerte a Föld Napját, melyet idén huszonhatodik alkalommal rendeztek meg Magyarországon. Környe pontosan negyedszázada csatlakozott a kezdeményezéshez, a Föld Napját hagyományosan a legkisebbek köszöntötték ünnepi műsorral a Művelődési Házban.

7földnapjaA Vackor Óvoda és Bölcsőde Csiga-biga nagycsoportosai tavaszköszöntő játékos, verses csokrot nyújtott át a zsúfolásig megtelt teremben megjelent vendégeknek, akiket a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola négy másodikos diákja, Kószás Viktor, Tirhold Inez, Bokodi Szilvia és Zsöllei Barna olyan versekkel ajándékozott meg, melyeket maguk választottak ki legkedvesebb élőlényükről. Így kedves strófák hangzottak el a lóról, a bidres-bodros bárányról, két kis fókáról, s a kaktuszról, amely a sivatagig futott.

22földnapjaEzt követően elevenedett meg a 2.b színtársulatának előadásában a zsibongó állatiskola fordulatokban, humorban bővelkedő napja, s aratott méltán vastapsos sikert.

A Föld Napja alkalmából rendezett eseményen Svétecz László képviselő mindkét intézmény számára köszönetét és elismerését fejezte ki, hiszen a Madárbarát Óvoda a Zöld Óvoda címmel is dicsekedhet, az iskola pedig másodszor is elnyerte az Ökoiskola tanúsítványt.

3földnapjaJó érzéssel gondolhatunk a címekre, de még inkább azokra a programokra, melyek megvalósítását elismerték a döntéshozók, s melyek megalapozzák a két intézményben a környezettudatos nevelést, hogy a gyermekekből egyszer majd a környezetét szerető, tisztelő és megbecsülő felnőttek váljanak. Köszönet mindezért a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak – fogalmazott a képviselő. Szólt az önkormányzat azon fejlesztéseiről, melyet a környezetvédelem és energiatakarékosság jegyében hajtott végre, s kiemelte az önkormányzati dolgozók, a környezet tisztaságának megőrzéséért folytatott munkáját, hiszen sokat tesznek azért, hogy Környe folyamatosan a szép, rendezett, virágos „arcával” köszönthesse az ideérkezőt.

Azon magánszemélyek, civil szervezetek számára is köszönetét fejezte ki, akik öntevékenyen vagy valamilyen programhoz csatlakozva segítik megóvni a környezetet, akik – ahogy fogalmazott – azonosulnak a gondolattal: “A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

 

Megosztás