Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Minden felsőpatonyi és minden környei találkozó vidám, mondhatni családias hangulatban telik, talán nem is véletlen, hogy a két község labdarúgó-mérkőzései meglehetősen gyakran végződnek döntetlennel. Így volt ez a hétvégén is, amikor a patonyiak látogattak községünkbe. Horváth Zoltán, a Felsőpatonyi Magyar Tanítási Általános Iskola igazgatója 1989-ben vette fel a kapcsolatot a környei öregfiúk labdarúgó csapatával, s azóta minden tavasszal Szlovákiában, ősszel pedig Környén találkoznak a labdarúgók és családtagjaik.

Horváth Zoltán a húsz esztendős jubileum apropóján 2009. augusztus 20-án Környe önkormányzatának Partnerkapcsolatok Díját vehette át.

A hétvégi mérkőzésre igencsak készültek a vendégek, hiszen tavasszal a környeiek 2-1-es győzelmet arattak, s már-már úgy tűnt, ezúttal is nekik áll a zászló, hiszen az első gólt a hazaiak szerezték. A vendégek azonban szépítettek, azaz 1-1-el zárult a találkozó, a labdarúgók pedig ismét fehér asztal mellett, nótázva és táncolva „békéltek meg” a végeredménnyel.

 

Megosztás