Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szovjetszemmel-grafikaOlyan sok előadást láttunk már. 1956-ról is. De olyat még sohasem, amelyik a másik fél nézőpontjából mutatja be a történteket. A Bárdos László Gimnázium 11. a osztályának előadása a szovjet külképviseletre kalauzolja a nézőket, ahol Andropov nagykövet és társai először politikai váltásokkal próbálják kifogni a szelet a forradalom lyukas lobogóiból.

Ám amikor ez teljes kudarcba fullad, ördögi módszerekkel előkészítik a megsemmisítő erejű katonai intervenció tervét. De a valódi nyertesek mi vagyunk, a mártírok utódai, akik ma demokráciában élhetünk.

1956 szovjet szemmel – 2016. november 7-én 18 órakor a környei Művelődési Házban. Előadják a Bárdos László Gimnázium 11. a osztályának diákjai. Maklári Zoltán ötlete alapján írta és rendezte az egykori osztályfőnök: Nagy Tamás. Narrátor Major Emese, a rendező munkatársa Horváth Flóra és Lutring Erika, a néptáncot betanította Medve Réka és Somlyai Roland. Szereplők: Maklári Zoltán, Horváth Roland, Balpataki Balázs, Pintér András, Kőrösi-Fehér Bence, Demeter Zalán, Gál Réka Klaudia, Balatoni Kinga, Juhász Zoltán, Valics Máté, Remete Csanád, Asztalos Dániel, Bátori Zoltán, Szelőczei Dávid, Szalontai Benedek, Joó Richárd, Dubinák Dániel, Tanácsi Roland, Sárossi Bálint, Szelőczei Anna.

Az előadásra a belépés díjtalan!

 

Megosztás