Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Önerőből és banki hitelből valósult meg az a 1,5 milliárd forintos beruházás a Környén működő Transintertop Kft-nél, melyet február 2-án adtak át ünnepélyes keretek között. Az új logisztikai raktár elkészültével a társaság tárolóhely kapacitása 5 ezer m2-el bővült, így jelenleg már 15 ezer m2 raktárterülettel rendelkeznek, mellyel a régióban található cégek igényeit kívánják magas szinten kiszolgálni.

Az átadó ünnepségnek és a nemzeti színű szalag átvágásának az esős, zord időjárás miatt az a hideg, meleg ételeket kínáló bisztró biztosított helyszínt, amely szintén a beruházás részeként valósult meg a most kialakított üzemanyagkút és hídmérleg szomszédságában.

Az eseményen Selmeczi Attila ügyvezető – visszatekintve a nemzetközi szállítmányozási feladatok ellátására két évtizede alakult társaság múltjára – elmondta, hogy a 2004 óta saját tulajdonú telephelyük kiemelkedően jó lokalizációval rendelkezik, hiszen a Tatabányai Ipari Park és az M1 autópálya közvetlen közelében található. Jelenleg 150 darab vontatóval Nyugat-Európa térségeit látják el, a pótkocsik száma mára 180 darabra emelkedett, melyek biztosítják partnereik részére az optimális, speciális rakodási igényeket.

2004-ben bővítettek raktározási szolgáltatással, telephelyükön átrakóállomást is működtetnek, 2012-ben pedig saját szervizt és autómosót helyeztek üzembe, amelyek tovább emelik szolgáltatásaik minőségének színvonalát.

Az új logisztikai raktár kapcsán elhangzott, hogy igen modern technológiával rendelkezik, az ügyfelek részére a webes készlet nyilvántartást/követést/ellenőrzést is lehetővé teszi, a naprakész információk, adatok tehát garantáltak a részükre. A betárolt áruk biztonsága érdekében riasztórendszert és megfigyelő kamerákat telepítettek, és sprinkler, azaz beépített tűzvédelmi rendszer is működik.

A fejlesztés a munkaerő létszámát 35 fővel növelte, így a társaság jelenleg már 300 embernek biztosít megélhetést a régió területéről, melyért Beke László polgármester külön kifejezte örömét, elismerését és gratulációját. Egy település életében minden egyes avató ünnepség öröm, de még nagyobb akkor, amikor nem az önkormányzat hoz létre valamit, hanem az itt élők, legyen az egy vállalkozás. Ők teremtenek számunkra alapot és mutatják meg, hogy ez egy élő, fejlődő település. És az is nagyon jó érzés számomra, hogy mindezt nem az Ipari Parkban mondhatom el, hanem itt, Környe területén – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy az ipari parki adóforintok először 2013-ban haladták meg csupán a környei vállalkozások adóbefizetését. Környén több mint 400 vállalkozás működik, s közülük kiemelkedik a Transintertop Kft., amely Bokodról érkezett ide. Környe elhelyezkedése, infrastruktúrája kiváló, s akik észreveszik ezeket a lehetőségeket, képesek a fejlődésre – hangzott el a polgármestertől.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntőjében többször megfogalmazta, hogy elsősorban nem hivatalából adódóan, hanem mint a család barátja vesz részt az eseményen. Ez nem csupán egy csarnok, egy bisztró, hanem egy olyan szolgáltatásbővítés, olyan portfólió nyitás a cég életében, amely pontosan leképezi, ahogy annak idején Attila elkezdte ezt a céget. Én Bokodon élek, láttam az indulást, láttam a kitartó szorgalmas munkát, a kockázatokat is úgy vállalták, hogy tudták, nem lesz könnyű. Ha van egy emberi minőség és erő a vállalkozás mögött, akkor az sikeres tud lenni, és a nehéz időszakokban is talpon tud maradni. Mindig büszke vagyok a bokodi emberek sikereire, ezért is köszönöm, hogy itt lehetek – fogalmazott, hozzátéve: nem irigykedik, mert mindez Környén valósult meg, hiszen a térség számára a legfontosabb, hogy kiszámítható, biztonságos partnerük van az itt élő családoknak, piaci és gazdasági szereplőknek.

Megosztás