Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Óránként több mint 100 kilométeres erősségű széllökést, másutt csaknem 50 milliméteres csapadékmennyiséget és jégesőt okozó zivatarcellát is rögzítettek az Országos Meteorológiai Szolgálatnál a csütörtöki heves zivatarok során. Az előrejelzések szerint pénteken is hasonló idő várható.

A meteorológiai szolgálat az MTI-vel közölte: veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatarok miatt másodfokú, míg az összes többi megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezzel együtt az ország összes megyéjében a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A valószínűbb forgatókönyv szerint a déli óráktól előbb a Dunántúl középső területein, majd kelet felé fejlődve az ország középső részén, illetve délután, este leginkább Észak-Magyarországon és az Alföld északi felén várható zivatar. Elsősorban az északkeleti országrészben magasabb a kockázata a hevesebb zivataroknak, amelyeket 80-90 kilométeresnél is erősebb széllökések és nagyméretű jégdarabok és felhőszakadás is kísérhet.

Forrás: MTI

 

 

Megosztás