Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Már 10 millió forint áll rendelkezésre a januári földrengés károsultjainak megsegítésére, miután péntek délelőtt a komáromi városházán dr. Molnár Attila polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke 1 millió forintos támogatásról szóló szerződést írt alá.

Dr. Molnár Attila elmondta: az év elején történt Oroszlány környéki földrengések ismét ráirányították a figyelmet arra, hogy a természeti katasztrófákkal szemben muszáj mindig felkészültnek lenni. Több magas házon hajszálrepedések jelentek meg, régi házak kéményei sérültek meg, de az otthonát senkinek nem kellett elhagynia. Fontos, hogy felismerjük annak jelentőségét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben csak közösen tudunk fellépni. Komárom képviselő-testülete ezért legutóbbi ülésén úgy döntött, a város 1 millió forinttal támogatja a megyei katasztrófavédelmi alapot – tette hozzá a polgármester.

Popovics György örömét fejezte ki, hogy egy olyan megállapodás aláírására került sor, amely illeszkedik a „Segít a megye!” programhoz. Most nem egyedül, hanem – mások mellett – Komárom várossal együtt segít a megye a január 29-i földrengés károsultjain.

A megyei katasztrófa alapot elsősorban a tavaly május-júniusi esőzések megyei károsultjainak megsegítésére, 20 millió forint elkülönítésével hozta létre a megyei közgyűlés. Pályázati úton, széleskörű összefogás eredményeként mintegy 170 megyei család kárenyhítését, közel 25,5 millió forinttal támogatta az alap. Az előzetes egyeztetések lefolytatását követően összességében most 10 millió forint áll rendelkezésre a földrengéskárosultak megsegítésére. Ez fele részben az alapból folyósított pénzügyi támogatásból, fele részben a leginkább érintett megyei települések által biztosított pénzeszközből, vagy szolgáltatásból áll össze. A pályázható pénzeszközből Bakonysárkány, Bokod, Kecskéd, Kömlőd, Környe, Oroszlány, Várgesztes és Vértessomló károsultjai részesülnek a közgyűlés döntése értelmében – zárta gondolatait az elnök.

A pályázati felhívás, és az alap szabályzata megtalálható a megyei önkormányzat honlapján: www.kemoh.hu

Megosztás