Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében rendezik meg július 14-én, szombaton 9 és 15 óra között Tatabányán, a TESCO parkolóban a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei döntője.

A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal települ ki a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez.

A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre azonban azok a családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik – „B” kat.-ra érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott – tagja saját gépjárművel vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpároznak.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának felmérése, majd az eredményről 2012. július 20-ig írásban értesítjük azt a családot, aki a legsikeresebben szerepelt és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén az októberben Zsámbék mellett létrehozott közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

Az országos verseny fődíja a Cartour Utazási Iroda jóvoltából 4 fő részére szóló ausztriai nyaralás félpanziós ellátással. További nyeremények: egy hetes üdülés a Thermal Hotelben Harkányban, egy hetes üdülés Zamárdiban, egy-egy hétvégére szóló pihenés a mátrafüredi Anna Hotelben, a balatonkenesei Yaht Clubban és a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban, valamint 16 db 30.000 Ft értékű benzinutalvány.

KEM RFK

 

Megosztás