Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

„Hívogat az iskola, kapuját kitárja, kispajtásom gyere hát, menjünk iskolába.” – bár erre a napra szeptemberig még várniuk kell a leendő elsősöknek, szüleikkel pénteken „ismerkedési délutánra” érkeztek a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolába. Az intézmény ilyenkor hagyományosan vendégül látja a kicsiket és az anyukákat, apukákat, hogy a tanév kezdetekor már ismerősként üdvözölhessék a pedagógusokat, leendő tanítóikat. Az apróságok pénteken pillanatok alatt birtokba vették, mondhatni, belakták az ebédlőt, ahol a tanító nénik kézműves foglalkozással várták őket, a gyerkőcök pedig sorra készítették a zseníliadrót virágokat, krepp-papírból lepkéket, kacsát, csibét és nyuszi lépegetős bábot.

Amíg a gyerekek élvezettel kézműveskedtek, vagy a tornateremben különböző ügyességi játékokon vettek részt, addig a szülők számára Trézlné Staudinger Csilla igazgató diavetítéssel kísért előadás keretében mutatta be az intézmény felépítését, a tantárgyakat, a szakköri-, sportolási-, művészeti- és versenylehetőségeket.

Az ismertető után a gyerekek és felnőttek rövid interaktív órán, „varázstáblán” vettek részt, s láthatóan nem csupán az apróságok, de az anyukák és apukák is érdeklődve, szinte elvarázsolva követték az előadást.

A leendő „Kisfaludysok” kérésére a tanító nénik később azokba a termekbe is elkalauzolták a vendégeket, amelyek szeptember 1-től a második otthonuk lesz, ők pedig csillogó tekintettel, a játéktól és izgalomtól kipirult arcocskákkal ismerkedtek a padokkal. Akadt aprótalpú, akinek annyira megtetszett minden, hogy anyukájával közölte: ő már holnaptól iskolás szeretne lenni. Egy másik pindúrka pedig, aki a program kezdetén még igen nehezen szakadt el szüleitől, az ismerkedési délután végére olyannyira felbátorodott, hogy egyetlen leendő elsősként bemerészkedett az „oroszlán barlangjába”, azaz, a tanáriba.

Az intézmény kollektívája ezúton köszöni a szülőknek és a gyerekeknek, hogy jelenlétükkel, érdeklődésükkel megtisztelték az iskolát!

Megosztás